Meşru Suriye Hükümeti Arap Birliği'ne geri dönüyor

11 yılı aşkın süredir emperyalimin beslediği cihatçı çetelerin saldırısına karşı mücadele eden Bashar Esad başkanlığındaki meşru Suriye Hükümeti, 2011'den sonra ilk defa Arap Birliği toplantısına katılacağı iddia edildi.

Meşru Suriye Hükümeti Arap Birliği'ne geri dönüyor

Suriye’nin Arap Birliği üyeliği, Katar’ın dönem başkanlığını yaptığı 2011 yılında askıya alınmıştı. Diplomatik ilişkilerin tamamen koptuğu dönem sonrası Suriye’ye yönelik Arap dünyasından normalleşme adımları gelmeye devam ederken Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurul’u için gittiği New York’taki temaslarının ardından “Suriye’ye yönelik uluslararası bakışın tamamen değiştiğini” söylemişti.

Yakın Doğu Haber’de yer alan haberde emperyalizmin maşası cihatçı çeteler ile mücaele eden meşru Suriye Hükümeti, ismi açıklanmayan diplomatik kaynaklara göre Cezayir’de yapılacak olan Arap Birliği toplantısına katılacak.

Cezayir’de yapılacak olan Arap Birliği toplantısının birçok bölgesel sorunun çözümü için bir katalizör etkisi yapabileceği vurgusu yapılıyor.