Meslektaşını 75 bıçak darbesiyle öldüren doktora müebbet

İstanbul'un birlikte çalıştığı asistan Dr. Kaan Erol'u 75 defa bıçaklayarak öldüren Dr. Yavuz Sümter ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Meslektaşını 75 bıçak darbesiyle öldüren doktora müebbet

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde birlikte çalıştığı asistan Dr. Kaan Erol’u 75 defa bıçaklayarak öldüren Dr. Yavuz Sümter’in davasında karar çıktı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan tutuklu sanık Yavuz Sümter son savunmasında, “Bana yapılan hakaret, küfür ve tehditlerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Türkiye’deki hiçbir cinayet benim davam kadar yüksek tahrik altında işlenmemiştir. Tanıklık yapan doktorlar benim gözümün içine baka baka yalan söylediler. Ben iki kez hüngür hüngür ağlayarak başhekime istifa dilekçesi sundum. Dilekçemi kabul etmedikleri gibi bulunduğum durum için de hiçbir icraat yapmadılar. Eğer ilk dilekçemi kabul etselerdi bunlar yaşanmazdı” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yavuz Sümter’i “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.