"Mescid-i Aksa'da Erdoğan sloganları" diye başlık attılar ama...

Kalabalığın, "Biz buradayız, sen neredesin Erdoğan" sloganlarını aktar(a)mayan AKP'li ajanslar, "Mescid-i Aksa'da Erdoğan sloganları" diye başlık attılar.

İsrail’in 10 Mayıs’tan itibaren sürdürdüğü yoğun saldırılar, Mescid-i Aksa’da toplanan kalabalık tarafından protesto edildi. Filistinlilerin ‘Erdoğan’ sloganları ise sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Kalabalığın, “Biz buradayız, sen neredesin Erdoğan” sloganlarını aktar(a)mayan AKP’li ajanslar, “Mescid-i Aksa’da Erdoğan sloganları” diye başlık attılar.

Anadolu Ajansı’nın da paylaştığı görüntülerde, Mescid-i Aksa’da toplanan ve İsrail’in saldırılarını protesto eden kalabalık, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sesleniyor.

AKP’li ajanslar ve AKP’li siyasetçiler görüntüleri “Erdoğan’a destek” olarak yorumlarken birçok sosyal medya kullanıcısı bunun bir destek çağrısı olmadığını, tam tersi protesto olarak o sloganın atıldığını ifade etti.

Araştırmacı, yazar Hamide Rencüzoğulları, sosyal medya hesabından AA’nın haberini paylaşarak şu ifadeleri yazdı:

“Gördüğü her sakallıyı dedesi zanneden bu AA, her Erdoğan lafı duyduğunda üzerine atlıyor.
Evladım, bunlar Erdoğan sloganı atmıyor, Erdoğan’ı protesto ediyorlar.
Sizin için çevirisini yapayım: ‘biz buradayız, sen neredesin Erdoğan?’
Hani randevularına gitmiyor ya, ondan diyorlar!”

AKP’LİLER AA’NIN TUZAĞINA DÜŞTÜ

Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AA’nın haberine inanarak; atılan sloganların Erdoğan’a destek olarak atıldığını iddia etti.

 

Erdoğan, 23 Nisan 2013’te yaptığı açıklamada Gazze’yi ziyaret edeceğini ifade etmişti. Bu açıklamanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Gazze’ye herhangi bir ziyaretin gerçekleşmemesi dikkat çekmişti.