MESAM seçimini AKP'li Recep Ergül ve ekibi kazandı

MESAM yönetimi için yapılan seçimi Orhan Gencebay’ın 'manevi' oğlu olarak bilinen, eski AKP Kars milletvekili aday adayı Recep Ergül ve ekibi kazandı.

MESAM seçimini AKP'li Recep Ergül ve ekibi kazandı

Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1.300 üyenin katıldığı MESAM’ın toplantıda, Recep Ergül (Değişim ve Reform Grubu), Cahit Berkay (Demokrasi Grubu) ve Sümer Ezgü (MESAM Birlik ve Yenilik Grubu) liderliklerindeki üç ayrı liste yarıştı.

Divan heyetinin oluşması, önergelerin kabulü ve yönetim seçiminin blok veya çarşaf liste metodu ile yapılmasına ilişkin oylamalarda, Cahit Berkay ve Sümer Ezgü birlikte hareket etmelerine rağmen, Ergül’ün grubu yaklaşık yüzde 60 civarında destek aldı.

Recep Ergül, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hayranlığını her defasında dile getiren Orhan Gencebay’ın “manevi oğlu” olarak biliniyor. Ergül, 2011 Genel Seçimleri’nde AKP’den Kars milletvekili aday adayı olmuştu.

“ORTAK ÖZELLİKLERİ ORHAN GENCEBAY”

Sanatçı Aylin Aslım, seçimlere ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada Orhan Gencebay’la ilgili soru işareti oluşturan konulara dikkat çekmiş ve AKP iktidarının MESAM’ı ele geçirme teşebbüsü olabileceğini dile getirmişti.

Aylin Aslım’ın o sözleri şöyle:

“Haziran sonu MESAM’da genel kurul var. Genel kurul öncesi müzisyenlere mesajlar geliyor. Bir seçim propagandası olarak, ‘Bize yazın, bizim şu kadar kişi kontenjanımız var, müzisyenler için verilen desteği almanızı sağlayacağız’ şeklinde mesajlar yazılıyor müzisyenlere. Bu nasıl olabiliyor, bu çok ciddi bir şaibe. Çünkü meslek birliklerine bile belli bir kontenjan verilmiş bakanlık tarafından. Her başvuran müzisyen alamayacak yani bu desteği.
Ve bu insanlar diyor ki, insanlar diyorum çünkü sadece Recep Ergül değil bir kişi daha var onun da Orhan Gencebay’ın asistanı olduğu anlaşılıyor. O da MESAM üyelerine mesaj atıyor ve ‘Şu kadar kişilik kontenjanımız var, bize başvurun, biz bu parayı almanızı sağlayacağız’ diyor. Meslek birlikleri üzerinden dağıtılması gereken bir para nasıl şahıslara verilebiliyor, kim veriyor, hangi titriyle bu insanlar bu paraları vaat ediyor MESAM üyelerine?”

“Burada bir sürü soru var, o zaman Orhan Gencebay mı aday MESAM’a? Dediğim gibi ülkenin şu anki karmakarışık, yolsuzluklarla pisliğe bulanmış gündeminden de farklı değil MESAM’ın gündemi. ‘Orhan Gencebay bu işin neresinde’ diye soruluyor ister istemez. Bu 3 bin liralık maddi desteği MESAM üyelerine vaat eden kişilerin bir tanesi Orhan Gencebay’ın manevi oğlu diye tanınıyor, diğeri de Orhan Gencebay’ın asistanı diye tanınıyor. Şimdi bu desteği seçim öncesi üyelere, seçim vaadi gibi sunmaya teşebbüs eden iki kişi Hakan Sarıca ve Recep Ergül seçime girmeden önce kendi şahsi inisiyatifleri varmış gibi, bu parayı onlar dağıtıyormuş gibi vaat ediyorlar. ‘Bize yazın biz bu parayı size tahsis edeceğiz’ diyorlar.

Bu kişilerin ortak özelliği Orhan Gencebay ama Orhan Gencebay seçime katılmıyor. Orhan Gencebay bu seçimin neresinde siz karar verin. Takdir edersiniz ki ülkenin bütün müzisyenlerinin telif haklarının pay edildiği bir platform MESAM. İktidara yakınlığıyla bildiğimiz Orhan Gencebay’ın seçimlere bu kadar indirekt bir şekilde ama aslında gayet direkt bir şekilde müdahale ediyor olması AKP’nin MESAM’ı tam anlamıyla ele geçirme teşebbüsü olarak görülebilir.”