MESAM Başkanı Ergül: Sağ ve Berkay MESAM’dan atıldı haberleri yalan

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül, "Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Her iki meslek büyüğümüz de, bizim değerli üyelerimizdir" dedi.

MESAM Başkanı Ergül: Sağ ve Berkay MESAM’dan atıldı haberleri yalan

Çeşitli medya organlarında çıkan Arif Sağ ile Cahit Berkay’ın MESAM üyeliklerinin düşürüldüğüne dair haberlerle ilgili olarak MESAM Yürütme Kurulu Başkanı Recep Ergül akşam saatlerinde gazetecilere kısa mesaj yoluyla bir açıklama gönderdi.

Ergül açıklamasında, “Çeşitli basın yayın kuruluşları ile sosyal medyada yer alan ‘Arif Sağ ve Cahit Berkay MESAM’dan atıldı’ haberleri, tamamen yalan ve bir algı operasyonundan ibarettir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Her iki meslek büyüğümüz de, bizim değerli üyelerimizdir” dedi.

Söz konusu haberin bugün gerçekleştirilen Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Genel Kurulu’nda algı yaratmak için servis edildiğini iddia eden Ergül, bu haberi yapan yayın organlarıyla ilgili olarak hukuki süreç başlatacaklarını ve yayın organlarını RTÜK’e şikayet edeceklerini söyledi.

Bugün İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada 2018 yılında yapılan MESAM Genel Kurul’un iptali kararı çıkmıştı.

Recep Ergül ve Coşkun Sabah, Suat Suna gibi isimlerden oluşan ekibi 2018’de Orhan Gencebay’ın yenildiği Genel Kurul’un iptali için 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 109 sahte üyenin oy kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Bugünkü karar kimi yayın organlarında “Sağ ve Berkay’ın üyelikleri düştü” şeklinde yorumlanmıştı.