Merkez Bankası'ndan Çin ile swap anlaşması: 46 milyar TL'ye ulaştı

Merkez Bankası, Çin Merkez Bankası ile imzalanan swap anlaşmasının toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanına ulaştığını ve ek rakamın dün hesaplara girdiğini duyurdu.

Merkez Bankası'ndan Çin ile swap anlaşması: 46 milyar TL'ye ulaştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Çin ile swap anlaşmasının, 35,1 milyar TL ve 23 milyar Çin yuanı artırılarak toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanına ulaştığını açıkladı. Merkez Bankası, Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası ile imzalanan swap anlaşmasına ilişkin duyuru yaptı.

TCMB’den yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında 30 Mayıs 2019 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşması 35.1 milyar TL ve 23 milyar Çin yuanı artırılarak toplam 46 milyar TL ve 35 milyar Çin yuanına ulaşmıştır” denildi.

Artırılan söz konusu rakamın salı günü itibarıyla Merkez Bankası hesaplarına girdiği belirtilen duyuruda, “Para takası anlaşmasının temel hedefi, yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmak ve iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamaktır” denildi.