Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan 'faiz' mesajı

Ağbal, merkez bankasının amacının para politikası kararları ile piyasanın önüne geçmek olduğu anlattı. Ağbal, piyasalara TCMB’nin politika kararlılığının bilincine vardıkça daha fazla sermaye girişi beklediklerini ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan 'faiz' mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi.

TCMB Başkanı Naci Ağbal, Reuters’a verdiği demeçte yabancı merkez bankaları ile döviz swap anlaşmaları yapma planları olmadığını söyledi. Ağbal, harcanan döviz rezervlernini ihaleleri kullanarak sabırlı şekilde artıracaklarını ifade etti.

Ocak ayı enflasyon rakamlarının tahminlere yönelik yukarı yönlü riske işaret ettiğini belirten Ağbal, enflasyonda tahmin patikasının üzerinde herhangi bir hareket olmadan önce politika sıkılaştırmaya hazır olduklarını belirtti.

Dünya’nın aktardığı habere göre Ağbal, merkez bankasının amacının para politikası kararları ile piyasanın önüne geçmek olduğu anlattı. Ağbal, piyasalara TCMB’nin politika kararlılığının bilincine vardıkça daha fazla sermaye girişi beklediklerini ifade etti.