Merkel, Trump'ın Twitter hesabının askıya alınmasını 'ifade özgürlüğüne müdahale' olarak değerlendirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hükümet Sözcüzü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada, Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya almasını "ifade özgürlüğüne müdahale" olarak değerlendirdi.

Merkel, Trump'ın Twitter hesabının askıya alınmasını 'ifade özgürlüğüne müdahale' olarak değerlendirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hükümet Sözcüzü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada, Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya almasını “ifade özgürlüğüne müdahale” olarak değerlendirdi. Merkel, “sosyal ağ sağlayıcıların siyasi iletişimin şiddet ve nefret söylemleriyle zehirlenmemesinden sorumlu olmakla birlikte temel bir hak olarak ifade özgürlüğünün şirketlerin ölçütlerine göre değil, yasalarla sınırlandırılabileceğine” dikkat çekti.

DW’de yer alan habere göre, Merkel’in bu açıdan Trump’ın hesabının kalıcı olarak kapatılmasını “sorunlu” bulduğuna işaret eden Seibert, Almanya’daki durumla ilgili olarak yasama organının bu konuda bir çerçeve oluşturmasının önem taşıdığını söyledi. Seibert, sosyal medyada yanlış bilgiler ve şiddet içerikli söylemler yayılmasının da sorun olduğunu sözlerine ekledi.