Merkel, Netanyahu ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Merkel, Gazze'den yapılan saldırıları kınadı.

Merkel, Netanyahu ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik roket saldırılarını sert bir şekilde kınayarak, İsrail ile dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in yaptığı yazılı açıklamaya göre Merkel, telefonda Netanyahu ile Orta Doğu’daki gerginliğin artmasını ele aldı.

Merkel’in görüşmede, Gazze’den İsrail’e yönelik devam eden füze saldırılarını bir kez daha sert bir şekilde kınadığı ve Netanyahu’ya Alman hükümetinin dayanışma içinde olduğu güvencesini verdiği belirtildi.

“İsrail’in kendini savunma çerçevesinde saldırılara karşı koyma hakkı olduğunu” söyleyen Merkel’in, “Her iki tarafta çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı çatışmanın bir an önce bitmesi umudunu dile getirdiği” aktarıldı.

Alman hükümeti, Gazze Şeridi’nde İsrail ve Hamas arasında yaşanan şiddetli çatışmaları protesto için hafta sonunda Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen gösterilerdeki antisemitist tutumu da sert şekilde kınadı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Son günlerde dillendirilen Yahudi nefreti ve antisemitik söylemler utanç verici” dedi. Sözcü, İsrail devletinin politikalarını eleştirme ile “Müsamaha gösterilmesine imkan olmayan” Yahudilere ve İsrail halkına karşı nefret ve saldırganlık arasında ayrım yapması gerektiğini ifade etti.