Memur zammında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri 14.00'da sonuçlanacak

Memur zammında toplu sözleşme görüşmelerinin sonucu 14.30'da açıklanacak.

Memur zammında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri 14.00'da sonuçlanacak

Memurların maaşlarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci yasal takvim gereği dün itibarıyla sona erdi.

Hükümet ile memur sendikaları arasında hafta sonu süren görüşmelerde, sözleşmenin en kritik ayağı olan maaş artışları da müzakere edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dün yapılan paylaşımda, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunun 14.30’da açıklanacağı duyurulmuştu.

Sözleşme görüşmelerinde bu dönem birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

Hükümet ise ilk resmi teklifinde 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları önermişti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ise söz konusu önerileri reddetmişti:

“Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız hayat pahalılığının, gerçek enflasyonun %45’i aştığı koşullarda kamu emekçilerinin ve emeklilerinin maaşlarındaki reel erimeyi gidermeyen, 3600 ek gösterge, gelir vergisi adaletsizliği, güvenceli-kadrolu istihdam, ek ödemelerin emekliği aylığına yansıtılması başta olmak üzere temel taleplerini görmeyen bir mutabakata imza atmaya hiç kimsenin ‘yetkisi’ yoktur.”
Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız hayat pahalılığının, gerçek enflasyonun %45’i aştığı koşullarda kamu emekçilerinin ve emeklilerinin maaşlarındaki reel erimeyi gidermeyen, 3600 ek gösterge, gelir vergisi adaletsizliği, güvenceli-kadrolu istihdam, ek ödemelerin emekliği aylığına yansıtılması başta olmak üzere temel taleplerini görmeyen bir mutabakata imza atmaya hiç kimsenin ‘yetkisi’ yoktur.”

“Resmi enflasyon rakamlarına dayalı her maaş artışı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçileri için yeni kayıplara kapı açmaktır.” from KESK açıklaması
Resmi enflasyon rakamlarına dayalı her maaş artışı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçileri için yeni kayıplara kapı açmaktır.”