Melih Gökçek'ten FETÖ itirafı: Benim genel sekreterim FETÖ'cüydü, onlarla arkadaşlık yapmadım desem yalan söylemiş olurum

"Genel Sekreterim Kamil Kılıç FETÖ'cüydü kaçtı, gitti; 2014'te ben seçimle gelir gelmez aldım görevden."

Melih Gökçek'ten FETÖ itirafı: Benim genel sekreterim FETÖ'cüydü, onlarla arkadaşlık yapmadım desem yalan söylemiş olurum

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara Belediyesi’nde geçmişten kalan bol miktarda FETÖ’cü var. Onların özellikle Mansur’a yapmış olduğu bir baskı var.” Tepkilere yol açan Ankaparka da değinen Gökçek, “Maliyeti 450 milyon dolar. Ankara’nın böyle bir parka ihtiyacı kesinlikle vardı” görüşünü savundu.

Tarafsız Bölge’de Ahmet Hakan ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı’nın sorularını yanıtlayan Melih Gökçek’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“GENEL SEKRETERİM KAMİL KILIÇ FETÖ’CÜYDÜ”

“Genel Sekreterim Kamil Kılıç FETÖ’cüydü kaçtı, gitti; 2014’te ben seçimle gelir gelmez aldım görevden. Ondan önce görevde tuttum tabi, yani kaç tane FETÖ’cü vardı bende yok demiyorum ki. Onlar benimle arkadaşlık yapmadı demiyorum. Böyle bir şey söylersem yalan söylemiş olurum.”

“15 Temmuz’da ilk tepki gösteren kişi Gökçek’tir. Bana karşı bir saldırı var.

FETÖ’nün adayları kimdir diye kitabımda var. Mansur Yavaş ‘Hayır ben FETÖ’cülerin desteğini istemiyorum’ mu dedi. Aleni olarak FETÖ’nün desteği burada var. Sandık başlarında FETÖ’cüler vardı.

Burası bizzat Mansur Yavaş’ın talimatıyla burayı veriyorlar. Beypazarı’nın en büyük arazisini FETÖ’ye veriyor. Hiçbir tane arazi vermedim, ihaleden aldılar. Ben 17 kuruştan vermedim, ihale yaptım normal değerlerinden verdim.