Melih Gökçek 'itirafçı' olacak iddiası

Melih Gökçek'in Erdoğan'dan kendisi ve ailesinin yargılanmaması garantisi aldığı öne sürüldü. Gökçek'in AKP'nin olası gidişi durumunda ise 'itirafçı' olabileceği iddia edildi.

Melih Gökçek 'itirafçı' olacak iddiası

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Ankara Büyükşehir Belediye eski başkanı AKP’li Melih Gökçek’le ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Yazısının devamında da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki davalarını yüksek yargıda çözen Gökçek’e vefa borcunu fazlası ile ödediğini belirten Demirağ, Gökçek’in şimdi Erdoğan’dan son talebinin “Kendisi ve ailesinin yargılanmama garantisi” olduğunu ve bunu da aldığını öne sürüp “Gökçek’in Türkiye’yi şimdilik terk etmeyişinin sebebi bu” dedi.

Demirağ, “Lakin, AKP’nin de gidici olduğunu gören Gökçek, geçtiğimiz hafta CNN’de Ahmet Hakan’a, Genel Sekreteri dahil çok sayıda FETÖ’cü ile çalıştığını açıklaması, bana göre, vesayet altından kurtulduğunda bağımsız mahkemelerde “itirafçı” statüsü kazanarak hapisten kurtulma planının küçük parçasıdır” değerlendirmesinde bulundu.