Melih Gökçek işsizliğe çareyi buldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı AKP'li Melih Gökçek, işsiz gençlere "milyar dolarlık oyun" satanları örnek verdi.

Melih Gökçek işsizliğe çareyi buldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı AKP’li Melih Gökçek, Twitter’da AKP’lilerce açılan bir sohbet odasına konuk oldu.

Gökçek, “Z kuşağı” diye adlandırılan gençlerle ilgili ne düşündüğüne yönelik soru üzerine, gençlerin karşı karşıya olduğu büyük işsizlikle ve geleceksizlik sorunuyla ilgili kendince “tavsiye”lerde bulundu.

Kendisinin siyasete girmeden önce pazarlarda satıcılık yaptığını söyleyen Gökçek, “Allah bana hangi makam ve mevkileri nasip etti? Genel müdürlük nasip etti, milletvekilliği nasip etti belediye başkanlığı nasip etti… Etti de etti. Çalıştığın zaman herşeyi elde etmek mümkün. Çalışmadan olur mu? Sen de gideceksin pazarda mal satacaksın. ‘Armut piş, ağzıma düş’. Öyle birşey olmaz. Gençlerin bir kısmına bakıyorum. Teknolojiyle uğraşıyor, 30 yaşındaki gençler milyar dolara oyun satıyorlar. E bu da genç? ‘Efendim o yapmış’… Sen de yap kardeşim. Sen niye yapmıyorsun? Senin de yapman lazım. Öteki hangi çemberden geçiyorsa sen de o çemberden geç” ifadelerini kullandı.