Melih Bulu'nun dramı...

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Melih Bulu'nun dramı...

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

7 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla göreve gelen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti.

Akademisyenlerin protestoları, her gün rektörlük önünde sürüyordu.

Bulu, protestoların başladığı ilk günlerde, “krizin 6 ay süreceğini öngördüğünü” söylemişti. Melih Bulu, kayyım olarak atandığı rektörlük koltuğunda sadece 7 ay kalabildi. Bulu’nun koltuğu işgali 194 gün sürdü.

BULU İNANAMADI!

Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararının ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımla haberin asılsız olduğunu iddia etti.

Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği “Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim” yazdığı postuna göndermeye bulunarak “Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır” diye yazdı.

Prof. Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

Bulu, haberi yalanlama paylaşımını sildikten sonra olayın kendisini anlamış ve gelecekteki atamaları da düşünerek şu paylaşımı yaptı.

Melih Bulu için bu gafların kendisi ilk sayılmaz. Daha önce de çıktığı HaberTürk yayınında “Öğrenciler odanızı mı mühürledi?” sorusuna “Yok öyle bir şey o başka bir şeydi” yanıtı da gündem olmuştu.

 

 

Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesine giriş yapamayacak

Kayyım rektör görevini sürdürürken getirdiği girişlerdeki kısıtlama nedeniyle Melih Bulu’nun da artık üniversiteye girişi yasak.