Melih Bulu, 'sorun olarak görmüyorum' dedi ama Valilik eylem öncesi apar topar yasak getirdi!

AKP'li Melih Bulu bugün yaptığı açıklamalarında eylemler için 'bir sorun görmüyorum' derken, İstanbul Valiliği koronavirüs gerekçesiyle Boğaziçi'nde yapılacak eylem için apar topar gösteri ve yürüyüş yasağı getirdi.

Melih Bulu, 'sorun olarak görmüyorum' dedi ama Valilik eylem öncesi apar topar yasak getirdi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan AKP’li Melih Bulu, yeni açıklamalarda bulundu.

Melih Bulu protestoları, “Ben de öğrenci oldum, yaşları gereği bu tip şeylerle enerjilerini atmayı severler. Bunu bir sorun olarak görmüyorum. Zaman içinde benim nasıl bir rektör olduğumu gördüklerinde anlayacaklar” diye değerlendirirken İstanbul Valiliği bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan eylem çağrısının sabahında Sarıyer ve Beşiktaş’ta gösteri ve yürüyüş yasağı getirdi.

Bulu’nun ‘sorun olarak görmüyorum’ dediği eylemlerin apar topar Valilik kararıyla yasaklanması ise dikkat çekti.

BULU, TEPKİYİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA BAĞLADI…

AKP’li Bulu Türkiye’nin tepkisini çeken atama sonrası takipçi sayısının arttığına değinerek, “Sürekli öğrenci içinde olan, onları dinleyen bir rektörüm. Sosyal medyada bile onlara cevap yazarım. Bu arada takipçi sayım inanılmaz arttı. Bütün bunlar zaman içinde normale dönecek. Belki de bu tepkilerin böyle olmasının nedeni hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olup, insanların evde olduğu için daha fazla sosyal medya ile zaman geçirmesidir” dedi.

“BU DEĞİŞİM BİZİM İÇİN İYİ”

Hürriyet‘e konuşarak, “İlk zamanlar benzer tepkileri Haliç Üniversitesi’nde de almıştım. Bu kadar ulusal boyutta taşınmamıştı. Zaman içinde herkes görecek ki aslında bu değişim bizim için iyi” diyen Bulu şöyle devam etti:

“Siyasetle ilgili bir akademisyenim. Siyasette çok fazla aktif görev alma yolunu tercih etmedim, siyasetin içinde bulundum, ancak oradaki problemleri anlamak için. Şimdiye kadar akademisyen şapkası ile siyasette bulundum. Hep deniyor ya niye o zaman belediye başkanı milletvekili olamadın diye.”

2009’DAN BERİ DEDİ AMA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI 2015’TE…

Bulu, “Ben 2009’dan beri üniversitedeyim, siyasetle ilgim kalmadı, akademik taraftayım.” ifadelerini kullanırken AKP’den Milletvekili aday adayı olduğu tarihin 2015 olduğunu unuttu.

“Kayyum rektör olarak eleştiriliyorsunuz. Bu atama şeklinden rahatsız olmadınız mı?” sorusuna Bulu’nun yanıtı şöyle oldu:

“Algı operasyonu yapılıyor, kayyum rektör deniyor. Rektör atama sistemi şu anda herkes için aynı. Boğaziçi Üniversitesi için yeterlilik kriteri olan adaylara çağrı yapılıyor ve bildiğim kadarıyla 9 kişi başvurdu. YÖK’te bir komisyonda mülakata girdik. Projelerimizi anlattık. Oradan ön eleme yapıldı ve Cumhurbaşkanı’na sunuldu. En son karar YÖK Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın. Bu karar verme mekanizması aşağı yukarı dünyanın gelişmiş ülkelerinde benzer. Dünyada hocaların oy verip, birini rektör seçtiği mekanizma yok. Ben 2009’dan beri üniversitedeyim, siyasetle ilgim kalmadı, akademik taraftayım.”