Melih Bulu, kayyım rektörlük görevinden alındı

Bulu, protestoların başladığı ilk günlerde, "krizin 6 ay süreceğini öngördüğünü" söylemişti. Melih Bulu, kayyım olarak atandığı rektörlük koltuğunda sadece 7 ay kalabildi.

Melih Bulu, kayyım rektörlük görevinden alındı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

7 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla göreve gelen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti.

Akademisyenlerin protestoları, her gün rektörlük önünde sürüyordu.

Bulu, protestoların başladığı ilk günlerde, “krizin 6 ay süreceğini öngördüğünü” söylemişti. Melih Bulu, kayyım olarak atandığı rektörlük koltuğunda sadece 7 ay kalabildi. Bulu’nun koltuğu işgali 194 gün sürdü.

Erdoğan’ın 1 Ocak 2021 tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmiş, 2 Ocak 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün üniversite dışından atanmasına tepki gösteren ve rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenciler ile akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolara başlamıştı.

Gösterilerde onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı, bazılarına elektronik kelepçe takılmış, ev hapsi cezası verilmişti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde görevden alınan rektör Melih Bulu’nun yerine vekaleten yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci atandı. Rektörlük adaylığı için açılan başvurular 2 Ağustos’a kadar devam edecek.