Mehmet Barlas: Gülen yönetimi ele geçirse ilk iş alkolü yasaklardı

AKP'nin yazarlarından Mehmet Barlas, alkollü içki satışı yasağı için 'FETÖ' benzetmesi yaptı.

Mehmet Barlas: Gülen yönetimi ele geçirse ilk iş alkolü yasaklardı

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, “tam kapanma” adı altında getirilen kısıtlamalar kapsamında alınan alkollü içki satışı yasağı kararına ilginç bir yorum yaptı.

Barlas, “İçki yasağı ve kaçak içki sorunu” başlıklı bugünkü yazısında, alkol yasağı getiren AKP iktidarının bu uygulamasını ‘FETÖ’ye benzetti.

Barlas yazısında şu ifadeleri kullandı.

“FETÖ’yü unutmayın

İnançlar nedeniyle alkollü içkilerin yasaklanması meselesine gelince… Bu Fetullah Gülen ülkede yönetimi eline geçirip, İran benzeri bir Humeyni modeli darbeyle işbaşına gelseydi, herhalde ilk iş olarak alkollü içkileri yasaklardı. Yani bazıları için darbe yapıp kendi halkına ateş açmak mübahtır ama alkollü içki de yasak olmalıdır.”

GÜLEN İÇİN KİTAP YAZDI

Her dönemin yandaşı olarak bilinen Mehmet Barlas, Fethullah Gülen ve cemaatinin devlet içinde örgütlendiği yolundaki iddialara karşı çıkarak Gülen’i savunmak için yazı dizisi kaleme almış ve bu diziyi “Sosyo-politik bir gerçek olarak Hocaefendi Sendromu” adıyla 2000 yılında kitaplaştırmıştı.

Barlas, kitabında “Fethullah Gülen’in devleti ve orduyu ele geçirmek için, gizli ve planlı bir çalışma yapan bir ‘çete lideri’ olduğu ileri sürülüyor.. ‘Vakıf’, ‘Tarikat’, ‘Cemaat’, ‘Din’, ‘Siyaset’, ‘Laiklik’, ‘Tehdit’, ‘Devlet’ ve benzer tüm olguların bir arada yer aldığı, yanlış teşhis halinde, gerçekten önemli kötü yan sonuçların çıkabileceği bir ‘Sendrom’ bu” ifadesine de yer vermişti.