Medyascope'u fonlayan Chrest Vakfı'nın, Stratfor'dan TSK'nın gizli bilgilerini istediği ortaya çıktı

Medyascope’u 477 bin 58 dolar fonlamasıyla gündeme gelen ve karmaşık ağı ortaya çıkan Amerikan Chrest Foundation Vakfının TSK'nın operasyon bölgelerinde konumlanışıyla ilgili gizli bilgileri Stratfor'dan istediği ortaya çıktı.

Medyascope'u fonlayan Chrest Vakfı'nın, Stratfor'dan TSK'nın gizli bilgilerini istediği ortaya çıktı

Ruşen Çakır’ın sahibi olduğu Medyascope’u fonlamasıyla gündeme gelen ve karmaşık ilişkileri ortalığa dökülen Chrest Foundation Vakfı’yla ilgili yeni bilgi ortaya çıktı. Chrest Foundation Vakfı Başkanı Lou Anne King Jensen’in, Stratfor Türkiye Masası’ndan Hakkari, Mardin ve Kandil’deki Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) askerlerinin pozisyonları için brifing istediği öğrenildi.

Wikileaks tarafından yayımlanan gizli ABD belgelerine göre, Amerikan Chrest Foundation Vakfı Başkanı Lou Anne King Jensen, 31 Mayıs 2001 saat: 19:32:21’de tarihinde Stratfor Türkiye Masası’na şu e-maili göndermiş:

Chrest Foundation Stratfor TSK gizli bilgileri talebi

“TALEP: TÜRKİYE / PKK MEVCUT DURUM

Chrest Vakfı Başkanı, Güneydoğu Türkiye’de sahada bulunan personeli, arkadaşları ve bağlı kuruluşları ile o bölgedeki mevcut durum hakkında ek bilgi ve söz konusu bilgilerin fiyatını talep etmektedir. Özellikle Hakkari, Mardin, Kandil Dağı alanlarından bahsetti. Birlik hareketleri, olası güvenlik endişeleri ve gelişmeleri hakkında bilgi almak istiyor. Ayrıca önümüzdeki birkaç hafta içinde bölgeye seyahat edecek.”