Medeni kanun düşmanı tarikatçı başhekim, göreve geri döndü!

Medeni hukuk ve laklikle ilgili açıklamaları nedeniyle açığa alınan GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer’in göreve başladığı ortaya çıktı.

Medeni kanun düşmanı tarikatçı başhekim, göreve geri döndü!

Medeni kanun ve laiklik düşmanı Ali Edizer yaptığı paylaşımlar sonrası eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki başhekim yardımcılığı görevinden alınmıştı. Ali Edizer’in Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başladığı ortaya çıktı.

Sosyal medya mesajlarında “erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın” çağrısı yapan Edizer, “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” ifadelerini yazmıştı. Edizer, 5 Ekim 2020’de görevden alınmıştı.

Tepkiler üzerine 8 Ekim’de de tabiplik mesleğinden uzaklaştırılan Edizer’in 9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Erdem Sevgi’nin haberine göre, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görevine nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış” ifadelerini kullandı.