Meclis Başkanı Şentop’tan '10 bin dolar alan siyasetçi' açıklaması: Soylu isim vermedi

Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan TBMM Başkanı Şentop, "Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil" dedi.

Meclis Başkanı Şentop’tan '10 bin dolar alan siyasetçi' açıklaması: Soylu isim vermedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ’10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasıyla ilgili konuştu. “Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil” diyen Şentop, Soylu’nun henüz bir isim vermediğini belirtti.

Şentop’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Onun üzerine ben İçişleri Bakanımıza 27 Mayıs’ta bir mektup yazdım. Dün Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan biri değildir diyor. Adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar kapsamında olacaktır. Mektupta isim yok, hayır. Onu bilmiyorum.”

SOYLU BİLGİ VERMİŞTİ

Süleyman Soylu, Şentop ile dün gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylemişti. Soylu, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi vermişti.