Mazlum Kobane'den 'Kürt sorunu' yanıtı: Yalnızca ABD çözer

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobane, ABD merkezli bir yayına yaptığı konuşmada Türkiye'yi Kürt sorunu konusunda yeni bir adım atmaya ikna etmesi için Washington'u adres gösterip "Bu sorunu yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nin çözebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Mazlum Kobane'den 'Kürt sorunu' yanıtı: Yalnızca ABD çözer

Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobane, Amerikan The International Interest dergisine konuştu.

Rudaw‘ın aktardığına göre Kürt sorunu konusunda konuşan Kobane, “Türkiye’nin kendi sınırları içerisinde Kürtlerle olan ilişkilerinin diğer bölgelerdeki Kürtlere de yansıdığını” anlatıp “Türkiye’de hakları için mücadele eden Kürtler ile Türk devleti arasındaki çatışma tırmandıkça Türk devleti öfkeleniyor. Sınırın bu tarafında Kürtlere saldırmaya başlıyor” dedi.

“Uluslararası toplumun Türkiye’ye Kürtlerle diyalog başlatması için baskı yapması” çağrısında bulunan Kobane, bunu “hem Türkiye hem de Suriyeli Kürtlerle diplomatik ilişkileri olan ABD’nin yapabileceğine inanıp inanmadığı” şeklinde yöneltilen soruya da “Elbette buna inanıyoruz. Daha spesifik olmak gerekirse, bahsettiğiniz bazı nedenlerden dolayı bu sorunu yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin çözebileceğini düşünüyoruz – Amerika Birleşik Devletleri onlarla ve bizimle birlikte çalışıyor” diye yanıt verdi.