Mazlum Abdi'den müzakere açıklaması: Garantörü ve sponsoru dost Amerika

SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, müzakerelerde ABD'nin rolüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mazlum Abdi'den müzakere açıklaması: Garantörü ve sponsoru dost Amerika

PYD’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Kürtler arası müzakereleri başlatma çağrısında bulundu. Abdi, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) yetkililerine Kürtler arası müzakereleri başlatma çağrısında bulundu ve müzakerelere olan desteklerini ABD ile birlikte sürdüreceklerini kaydetti.

Abdi, “ENKS ve PYNK arasındaki diyalog ve müzakereler tek tutum ve tek seslilik içindir. Dost Amerika ile birlikte müzakerelerin garantörü ve sponsoru olarak mevcut tutumumuzu koruyoruz. Kürtlerin birliği Kürtlerin geleceği açısından stratejik bir konudur” dedi.

Abdi, Roj Peşmergelerinin Rojava’ya dönmesine ilişkin ise şunları kaydetti:

“ENKS ve PYNK sorunlu maddeleri medya önünde değil müzakere masasında konuşmalı. Medya üzerinden karşılıklı suçlamalar olumsuz bir atmosferin doğmasına neden oluyor. Özellikle de askeri ve peşmergelerle ilgili konuların çözümü daha önce belirlendiği gibi Duhok Anlaşması’na göre olmalı.”

“ENKS ve PYNK’li kardeşlerimize çağrıda bulunuyorum” diyen Abdi, sorumluluk ruhuyla davranarak müzakere masasına dönülmesini istedi.

Abdi, “Kürtler arası diyalog Suriye’deki sürecin bir parçasıdır. Daha önce Kürtler arası diyaloğun Suriyeliler arasındaki genel diyalog sürecinin bir parçası olduğunu belirtmiştik. İkisi birbirinden ayrıştırılamaz. Bütün enerjimizle bu zorlu süreci başarıya ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.