Marmara'yı kirleten fabrikanın kapatıldığı açıklanmıştı: 50 gün süre verildiği ortaya çıktı

Bakanlık, Bandırma Körfezi'ne kükürt attığı belirlenen BAGFAŞ gübre fabrikasını geçici olarak kapattığını açıklamıştı. Şirkete, talebi üzerine 50 gün süre verildiği ortaya çıktı.

Marmara'yı kirleten fabrikanın kapatıldığı açıklanmıştı: 50 gün süre verildiği ortaya çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca cumartesi günü yapılan açıklamada, Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan ve denizi kirlettiği gerekçesiyle gündeme gelen Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş’nin (BAGFAŞ) faaliyetlerinin durdurulduğu belirtilmişti.

Açıklamada, yapılan denetim sonucunda, Çevre Kanunu’nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiği duyurulmuştu.

ŞİRKET AÇIKLADI: 50 GÜN İZİN

BAGFAŞ ise KAP aracılığıyla açıklama yaptı. BAGFAŞ’tan KAP’a yapılan açıklamada, “15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin ‘Haber veya söylentilerin doğrulaması’ başlıklı 9. maddesi kapsamında yapılan açıklamadır. Şirketimiz Balıkesir ili Erdek ilçesi Bandırma- Erdek Karayolu 10’uncu kilometrede faaliyette bulunan sülfürik asit, fosforik asit, nitrik asit ve as, CAN/AN, Dap/Npk tesislerinde, Ek1’de verilen teslim tesellüm tutanağı çerçevesinde T.C. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün (Ek 2(a) ve Ek 2(b)) uyarınca işletmenin tüm faaliyetlerinin verilen 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı hususu 12.06.2021 Cumartesi günü saat 17.45’de tebliğ edilmiştir. Yönetim kurulumuzun 14.06.2021 tarihli toplantısında fabrikalarımızda gerekli lojistik ve teknik tüm tedbirlerin alınmasına ve hukuka aykırı olduğu kanaatinde olduğumuz bu işleme karşı yasal haklarımızın süresi içinde kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.