Marmara'da yengeç ölümleri başladı

Silivri sahiline onlarca ölü yengeç vurdu. Ölümlerin müsilaj kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

Marmara'da yengeç ölümleri başladı

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj Silivri açıklarında da görülüyor. Silivri Mimar Sinan Mahallesi Kumsal mevkiinde onlarca ölü yengeç vurdu. Yengeç ölümleri tedirginliğe neden oldu.

Ölümlerin yaşandığı alanında yakında tesis işleten Hüsnü Yaşar, “Eskiden yengeç ölümleri yoktu. Deniz dibinde ne varsa artık yengeç ölümleri çok fazla oldu bu sene. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi burada temizlik ve bakımları gerçekleştiriyorlar. Burada daha önce böyle bir görüntü görmedik, 20 senedir burada yaşıyorum” dedi.

“İLK KEZ KARŞIMA ÇIKIYOR”

İzmit Körfezi’nde dalış yapan Dalgıç Levent Şişman, müsilajın denizin dibindeki canlıları öldürdüğünü görüntülerken “Bu daha önceki yıllarda da oluyordu. Bu yoğunlukta değildi, ilk defa bu yoğunlukta oldu. Şimdi bu gördüğüm görüntü, deniz tabanındaki tahribat ilk kez karşıma çıkıyor. Evet bundan 1 ay öncesine kadar ölü canlılar, ölü balıklar oluyordu. Solungaçların içine giren müsilaj, hayvanın solumasına engel olarak öldürüyordu. Şimdi yengeç ölümleri ve çürüme var. ‘Metan gazı üretmeye de başlayabilir’ konusu var. Bunlar araştırılacak” ifadelerini kullanmıştı.