Marmara Denizi'ndeki müsilaj konusuyla da 'şahsım devleti' ilgilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaja ilişkin açıklamalarda bulundu, "Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa aynısını yapacağız" dedi.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj konusuyla da 'şahsım devleti' ilgilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son aylarda Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaja ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

”Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanan Kurum, Erdoğan’ın Haliç’e yaptıkları gibi boğaza gereken her şeyi yapacaklarını öne sürdü.

Kurum, ”Aynı Haliç’te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi’mizde de boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız” diye konuştu.

Kurum, ” İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara’mızı koruyacağız. Atılması gereken tüm adımları 3 yıl içerisinde atıp hakikaten sadece Marmara’mızın bugününü değil, inşallah geleceğini kurtaracak projeleri hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız.”

91 ayrı noktadan numuneler aldık. Bu gemi (Bilim-2 Araştırma Gemisi) her türlü numuneyi alıp analiz edebilen, laboratuvarlarda deney sonuçlarını çıkarabilen beceride ve kabiliyette. Üniversitemizle birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız” ifadelerini kullandı.