Markete çocuklarıyla gidenlere ceza

Sözde 'tam kapanma' uygulamasında 18 yaş altı çocuklarıyla alışverişe gidenlere polis ceza kesti. Alışverişe torunun kullandığı elektrikli bisiklet ile gelen yaşlı kadına polis ceza uyguladı.

Markete çocuklarıyla gidenlere ceza

Edirne’de Balıkpazarı Caddesi üzerindeki denetimlerde market önünde çocuk arabası bulunan bir kadını gören polis, çocukla dışarıya çıkmanın yasak olduğunu söyledi.

Polis, “Çocukla dışarıya çıkamazsınız” dedi. Bunun üzerine çocuğun annesi, “Bırakacak kimsem yok. Babası işte çalışıyor, o yüzden beraberimde getirmek zorunda kaldım” karşılığını verdi. Polis, kadına para cezası uyguladı.

Markete torununun kullandığı elektrikli bisiklet ile gelen bir kadını da polis durdurdu. Polis, bisikleti kullanan çocuğunun yaşının küçük olduğunu ve dışarıya çıkmasının yasak olduğunu söyleyip, ceza uygulanacağını anlattı.

Kadın ise, “Ne olur ceza kesmeyin, ayaklarım ağrıdığı için torunum beni bisikletiyle getirdi. Kurban olayım ceza yazmayın” dedi.

Market önlerinde denetimlerini sürdüren polis ekipleri, yürüme mesafesinin dışındaki marketlere gidenler hakkında da tutanak tuttu.