MANİFESTO TV | Seçkin Selvi'yle Kuzgun Acar söyleşisi

Derkenar’da tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Seçkin Selvi’yle gerçekleştirilen Kuzgun Acar söyleşisinin ilk gösterimi yapıldı.

MANİFESTO TV | Seçkin Selvi'yle Kuzgun Acar söyleşisi

Manifesto TV YouTube kanalında yayınlanan, Cengiz Kılçer ve Sertaç Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Derkenar’da tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Seçkin Selvi’yle gerçekleştirilen Kuzgun Acar söyleşisinin ilk gösterimi yapıldı.

“Kuzgun Acar’ın eserleri ya olanaklar dahilde parça parça ortadan kaldırılmıştır ya da hakkında susulmuştur. Çünkü Kuzgun Acar sanatının ticaretini yapan ‘başarılı’ bir isim değildir, sanatı hayatın üzerindeki bir hiyerarşi konumuna yükselten değil, tam tersine, hayatın içinde bütün faaliyetlerden bir faaliyet olarak konumlandıran, kendi ifadesiyle söylersek Ankara’dan İstanbul’a otobüs götürerek sanattan çok daha zor bir iş yapan birinin hareketini heykelde yakalamaya çalışan, köylerde 1960’ların ortasında Türkiye İşçi Partisinin çalışmalarında film gösterimleri düzenleyen ve devrimciliği sanatında başlatan bir isimdir. Varoluş biçimi ve varoluş biçimini sanatta tekrar yaratma biçimiyle bugün bile bizim için bir yol göstericidir; Sovyetlerin süprematistleri, prolekültü varsa bu ülkede çok somut bir Kuzgun varoluşunun soyutu vardır.”

Programı izlemek için: