MANİFESTO TV | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir?

"NAZİ çizmelerinin Avrupa’nın dört bir yanında dolaştığı, ülkelerin işgal edildiği, sonucunda yaklaşık 70 milyon insanın yaşamını yitirdiği büyük bir dönüm noktasıdır ikinci dünya savaşı. Bu yıkımın kapıları 1 Eylül 1939’da, NAZİ Almanya’sının Polonya’yı işgali ile aralanır."

MANİFESTO TV | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir?

Manifesto TV’nin hazırladığı “Kimdir-Nedir” serisinin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü konu edinen yeni videosu yayınlandı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün tarihsel olarak öneminin  anlatıldığı videonun tanıtım bülteninde şu ifadeler yer aldı:

“NAZİ çizmelerinin Avrupa’nın dört bir yanında dolaştığı, ülkelerin işgal edildiği, sonucunda yaklaşık 70 milyon insanın yaşamını yitirdiği büyük bir dönüm noktasıdır ikinci dünya savaşı. Bu yıkımın kapıları 1 Eylül 1939’da, NAZİ Almanya’sının Polonya’yı işgali ile aralanır. Yıllar sonra bu acılar bir daha yaşanmasın diye, komünistlerin öncülüğünde bu tarih Dünya Barış Günü olarak anılacaktır. Emperyalist barbarların dünyayı kan gölüne çevirdiği şu günlerde anlamı daha da artan Dünya Barış Günü Nedir?”