Malatya'da zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar

Malatya'da 16 yaşındaki zihinsel engelli E.G.'ye şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiği iddia edilen 15 şüpheli, gözaltına alınıp ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı. Valilik açıklamasında ise çocuğun koruma altına alındığı belirtilirken "herhangi bir cinsel istismar bulgusu tespit edilemediği" ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Malatya'da zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar

Malatya’nın Arguvan ilçesinde 15 kişinin zihinsel engelli 16 yaşındaki E.G.’ye tecavüz ve şiddet uyguladığı iddia edildi.

İddiaya göre 10 gün önce bulunduğu sokaktan Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürülen E.G.’nin yapılan muayenesinde tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan çocuk, aile bireyleri dahil yaşadığı mahalledeki 15 kişinin kendisine şiddet uyguladığını, bazılarının ise tecavüz ettiğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, bunun üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan 15 kişi ile çocuğun anne ve babasının ifadesi alındı. Gözaltına alınanların tamamı ifadeden sonra serbest bırakıldı.

Habere göre olaya dair soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, çocuk ise İl Esirgeme Kurumu’nda tutuluyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise olaya ilişkin sosyal medya hesabından “Malatya Narmikan’da zihinsel engelli bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunulduğu, üç kişinin jandarmada ifadelerinin alındığı ve savcılığa iletildiği belirtiliyor. Konunun takipçisiyiz. Suçlular cezalandırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız.” açıklaması yaptı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Malatya Valiliği, konuyla ilgili haberler ve olayın gündem haline gelmesi üzerine şu açıklamayı yaptı:

25.12.2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesinde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.

Mağdur çocuk aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınmasını müteakip MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruma ve bakım altına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun “herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği” belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.”