Mahkeme Başkanı Esat Toklu'ya patronlardan 'üstün hizmet ve başarı' belgesi

Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen ve birçok skandala adı karışan Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun TÜSİAV’dan ‘Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi’ aldığı ortaya çıktı.

Mahkeme Başkanı Esat Toklu'ya patronlardan 'üstün hizmet ve başarı' belgesi

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker‘in açıklamalarının ardından Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu gündemden düşmüyor. Peker, Toklu’nun firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın Bodrum’daki lüks otelinde ücretsiz kaldığını öne sürmüştü. Peker hakkında suç duyurusunda bulunan Toklu ise “Otelde kaldığını ancak 35 bin TL ödeme yaptığını” savunmuştu.

‘PATRONUN DOĞUM GÜNÜNDE’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Esat Toklu’nun Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun ofisinde düzenlenen doğum günü partisine katıldığı belirterek, buna ilişkin video paylaştı. Başarır, twitter hesabında şunları da yazdı:

“Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hakimi, müteahhittin ofisine gider mi?”

PATRONLARDAN ‘ÜSTÜN HİZMET’ BELGESİ

ankaragazetecisi.com‘un paylaştığı fotoğrafta ise Esat Toklu’nun Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” aldığı ortaya çıktı. Ödül, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu’nun Toklu’yu makamında ziyareti sırasında verildi.

Ödül taktimi sırasında Vakıf Başkanı Veli Sarıtoprak, TÜSİAV Platformlar Koordinatörü & Hukuk Platformu Başkanı Celalettin Solmaz, TÜSİAV Sanayi ve Ticaret Platformu Başkanı, Anadolu ASİAD Ankara Temsilcisi Avukat Temel Eken, ASİAD Genel Sekreteri Çetin Çataloğlu, TÜSİAV Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Burak Aslanpınar gibi isimler dikkat çekti.