Maden talanı bu kez Malatya'da: Köylüler izin vermiyor

Maden ocağına karşı bir araya gelen köylülerin açıklamasında "Doğa, çevre ve yaşam alanları rant uğruna talan edilmektedir. Birkaç tane maden firmasına, doğamızı katlettirmeyeceğiz. Burada katliama müsaade etmeyeceğiz." denildi.

Maden talanı bu kez Malatya'da: Köylüler izin vermiyor

Türkiye’nin birçok yerinde maden faaliyetleri nedeniyle yüz binlerce ağaç katledilirken bu kez gözler Malatya’ya çevrildi. Altın madenine karşı bir araya gelen köylüler, “Birkaç tane maden firmasına, doğamızı katlettirmeyeceğiz.” dedi.

Çevreciler, Malatya’nın Hekimhan bölgesindeki köylerde son dönemlerde sayısı artan maden ocaklarına karşı bir araya geldi.

Hekimhan’a bağlı Hasançelebi’ye Girmana, Kocaözü, Baskavak, Ballıkaya, İğdir köylerinden de gelen köylüler tepkilerini dile getirerek şunları söyledi:

“Doğa, çevre ve yaşam alanları rant uğruna talan edilmektedir. Birkaç tane maden firmasına, doğamızı katlettirmeyeceğiz. Burada katliama müsaade etmeyeceğiz.

Şirketler buralara girene kadar bu yalanları söylediler, ama sonrasında geriye kalan kirliliğin hepsini bize bıraktılar. Hekimhan halkı zaten asbestten kanser. Büyüklerimizin çoğunu kaybettik.”

Tarım arazisine maden ocağı yapıldığını söyleyen Sami Polat ise, “Biz çocukluğumuzda buralarda balık tutardık. Sular kurudu. Bu ormanlarda keklikler yetişirdi. Şimdi keklik sesine hasret kaldık. İçimiz dolu, yüreğimiz yanıyor, doğamız tahrip ediliyor. Benim gidecek başka bir yerim yok” dedi.