Maden ocağına direnen aileye silahlı saldırı

Aydın'ın Çine ilçesindeki madene karşı gelen Topçam köylüsü Coşkun ailesine ateş açıldı. 4 el ateş açılan aileden ölen ya da yaralanan olmadı.

Maden ocağına direnen aileye silahlı saldırı

Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan Topçam köyünde uzun süredir maden ocağına karşı mücadele gösteren Coşkun ailesinin evi kurşunlandı.

Evlerine 50 metre uzaklıkta Eysim Madencilik tarafından işletilen maden ocağına karşı mücadele yürüten Coşkun ailesi, dün akşam saatlerinde evinin yakınına hafriyat döken şirket çalışanlarıyla tartışma yaşadı.

Tartışmanın ardından saat 8 civarında maden ocağının içinden eve 4 el ateş açıldı. Silahlı saldırının üzerine aile evden kaçarak canın kurtardığı öğrenilen aile bireylerinden Cennet Coşkun baygınlık geçirdi.

Saldırı sonrası maden ocağından çıkan 5 araçlık bir konvoyun Çine merkezine doğru gittiği görüldü. Olay sonrası köye gelen jandarma olay yerinde incelemelerde bulundu.

“BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNİZ”

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu’ndan Av. Hicran Danışman’ın, olay mahalline giderek Coşkun ailesiyle ve jandarmayla görüştüğü belirtilen açıklamada, madene karşı uzun zamandır mücadele etmeleri nedeniyle maden şirketi tarafından ‘sizleri öldürürüz, bunlar daha iyi günleriniz, taşerona verelim de görün bakalım daha başınıza neler gelecek’ diye tehdit edildikleri belirtildi.

“ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS”

Av. Hicran Danışman, “Jandarma öğle saatlerine kadar bölgede henüz olay yeri incelemesi gerçekleştirmedi. Delillerin karartılmaması için köylüler olay yerini kendi olanakları ile korumaya çalışıyor. Ortada adam öldürmeye teşebbüs gibi ağır bir suç var. Ancak bu ağır suçla aynı ağırlıkta bir delil toplama girişimi maalesef görmüyoruz. İstedikleri kadar çarpıtmaya çalışsınlar, gerçeklerin üzerini örtemeyecekler, izin vermeyeceğiz” diyerek kolluk kuvvetlerini deliller karartılmadan acilen olay yeri incelemesi yapmasını, hukuk sisteminin gerçek failleri ve azmettiricileri bulup hızlıca yargılamasını ve gerekli cezaya çarptırmasını istedi.