"Lübnan’ın Suriye ile ilişkisini kimse engelleyemez"

Lübnan Tarım Bakanı Abbas el-Hac Hasan, Suriye devletinin her zaman Lübnan’ın yanında yer aldığını belirterek iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin engellenemeyeceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında iç ve bölgesel meselelere değinen Lübnan Tarım Bakanı Abbas el-Has Hasan Suriye ile ilişkilere değinerek “Suriye, Lübnan’a komşu ve kardeş bir ülkedir. Suriye her zaman bizim yanımızda yer almıştır. Dolayısıyla Suriye’yle taşımacılığı durdurmak veya sınırları kapatmak tamamen anormal bir durumdur. Hiç kimse Beyrut ile Şam arasındaki ilişkilerin gelişmesini engelleyemeyecek. İki ülke tarım alanında da işbirliği yapacak” dedi.

Yemen savaşına da değinen Abbas el-Hac Hasan, “Bu savaş bugün durdurulması gereken ilk savaştır. Yüz binlerce insanın öldüğünü veya mülteci durumuna düştüğünü gören hiç kimse umut taşıyamaz. Bu savaşın niçin başladığı ve kimin kazanacağı bir tarafa bırakılarak bu savaş durdurulmalıdır” dedi.

Eski İletişim Bakanı Corc Kırdahi’nin henüz bakan olmadan önce Yemen savaşı konusundaki açıklamaları yüzünden siyasi baskılarla istifa ettirilmesi olayına da değinen tarım Bakanı Abbas el-Hac Hasan, “Hiç kimse henüz görev üstlenmeden önce yaptığı açıklamalardan dolayı sorgulanamaz. Herkes, bu dünyadaki olaylarla ilgili görüşlerini özgürce açıklama hakkına sahiptir. Corc Kırdahi’nin istifası şahsi bir karardır ve ben bu karara saygı duyuyorum” dedi.