Liselilerden açıklama: Yeni döneme merhaba! Sosyalist liseliler’le mücadeleye!

2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber Sosyalist Liseliler yeni döneme ilişkin bir açıklama yayımladı.

Liselilerden açıklama: Yeni döneme merhaba! Sosyalist liseliler’le mücadeleye!

Sosyalist Liseliler yaptıkları açıklamada Laik ve bilimsel; parasız ve eşit bir eğitimin nasıl bir ülke sorusu ile anlam kazanacağını bu sebeple tüm liselileri yeni bir ülke kavgasına, Sosyalist Liseliler’e katılmaya davet etti.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Yeni döneme merhaba! Sosyalist liseliler’le mücadeleye!

Bugün 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber liselerimizde yeni bir dönem açılıyor. Bu dönem başlarken zihniyet olarak hiçbir farkı olmayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yerine Mahmut Özer’in bakanlık koltuğuna oturtulması, üniversite sınavında baraj puanının düşürülüp, gençliğe sus payı verilerek eğitim sistemindeki başarısızlığın üstünün örtülmesi gibi bir dizi olayı arkamızda bırakarak yeni bir döneme başlıyoruz.

Geride bıraktığımız yıllarda kapitalist sistemin siyasi iktidardaki temsilcisi olan AKP ile beraber eğitimin giderek niteliksizleştirildiğine tanık olduk. Eğitim ile beraber gençliği piyasacılık, gericilik ve geleceksizlik girdabında hapsedenler; iktidarlarını ve bozuk düzenlerini korumak için gençliğe gözlerini diktiler. “Dindar ve kindar” bir eğitim isteyenler; imzaladıkları protokollerle liseli gençliği vakıf ve cemaatler üzerinden sarıklılara teslim ederken, stajlarda sömürülmemize ve eğitimi sektör haline gelmesine göz yumarak bizleri patronlara teslim etmiş oldular.

Ne iktidardakilerin, ne patronların, ne de gerici cemaatlerin geleceğimizi düşündüğü yok!

Onların tek istediği daha fazla kâr ve gericiliktir!

Liseli gençlik ise tüm bu çürümüşlüğe karşı yeni bir ülke kavgası vermelidir!

Emek, laiklik ve bağımsızlıktan yana olan liseli gençlik; Sosyalist Liseliler saflarında, liselerinde Deniz Gezmişlerin, Harun Karadenizlerin mücadelesini yükseltmekte, sosyalist bir Türkiye şiarı ile liselerinde mücadele yürütmektedir. Laik ve bilimsel; parasız ve eşit bir eğitimin ancak nasıl bir ülke sorusu ile anlam kazanacağını düşünüyoruz.

Ülkemizdeki sorunların temeli olan sömürü düzeniyle derdi olmayan düşüncelerin ise gençliğe bir gelecek sunamayacağını iyi biliyoruz.

Bu sebeple bütün sıra arkadaşlarımıza çağrımızdır;

Eşit ve özgür bir gelecek ellerimizde. Haklarımızı kazanmak için bu karanlık ve eskimiş düzenden kurtulmak zorundayız. Okuyarak, tartışarak, emek vererek ve hep birlikte mücadele ederek hayallerimizdeki sınıfsız, sömürüsüz ve eşit olan ülkeyi kurabiliriz.

Ülkemiz ve liselerimiz üzerindeki bu karanlığı yırtıp atmak ve hakkımız olan geleceği kazanmak için seni de Sosyalist Liseliler’e katılmaya çağırıyoruz!”