Liseliler için ders zili çalıyor; Aydınlanma Okulları başlıyor

Aydınlanma Okulları, Türkiye'de liselerin açılmasıyla birlikte yapılacak oturumların başlıklarını yayımladı. Aydınlanma Okulları bu sene 15 oturumla gerçekleşecek.

Liseliler için ders zili çalıyor; Aydınlanma Okulları başlıyor

Liseli gençliğin birlikte okuyup, tartışıp, ürettiği Aydınlanma Okulları başlıyor.

İlericiliğin, aydınlanmanın ve sosyalizmin sesini liselerde yükseltmek amacıyla Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen Aydınlanma Okulları’nın bu yıl düzenleyeceği oturum başlıkları yayınlandı.

AKP’nin eğitim politikalarının sonucunda eğitim müfredatında gerici dönüşümler meydana gelmişti. Evrim teorisi müfredattan çıkarıldı, metametik ve felsefe derslerinin ders sayıları azaltıldı, İmamhatip okullarının sayıları giderek arttı, öğrenciler seçmeli ders adı altında zorunlu din derslerine mahkum edildi.

AKP’nin ve sermaye düzenin eğitime ve gençlere piyasacı ve gerici saldırılarına karşı Liseliler Aydınlanma Okulları’nda yıllardır yanyana geliyor, okullarda anlatılmayanları, gerçekleri konuşuyor, tartışıyor ve okuyordu.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Sosyalist Liseliler sosyal medya hesaplarından yeni dönemde yapacağı oturum başlıklarını paylaştı.

Bu yıl düzenlenecek olan oturumlar 15 başlıktan oluşuyor; İnsanlığın Serüvenini Anlamak, Nedir Bu Dünyanın Düzeni?, Türkiye’de Sosyalist Devrim Mümkün Mü?, Devrim Nedir, Devrimler Nasıl Yapıldı?, Birey ve Örgütlü Mücadele, Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz?, Ne Kadar Özgürüz?, Solcular, Dine Nasıl Bakar?, Cumhuriyet Nedir? Cumhuriyete Nasıl Bakıyoruz?, Karl Marx Kimdir?, Emperyalizm Nedir? Emperyalizme Karşı Nasıl Mücadele Edilir?, Kadınların Eşitliği İçin, Biyolojik Evrimin Kısa Tarihi, Düzen Partilerine Umut Bağlanır Mı?, Deniz Gezmişler Ülkeye Nasıl Sahip Çıktı?

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla Sosyalist Liseliler dergisinin 29. sayısı da “Eğitim Çöktü, Baraj Düştü! AKP’nin Gençliğe Sus Payı Tutmaz!” başlığıyla çıkmıştı.

Oturumlar hakkında detaylı bilgi almak ve Aydınlanma Okulları’na katılmak için 0533 424 5334 numaralı telefon üzerinden iletişim kurabilir, Sosyalist Liseliler sosyal medya hesaplarına mesaj atabilir ve aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

https://forms.gle/8vDU4vUBLkpa9jfv6