Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 26. sayısı çıktı!

Eşitlik ve özgürlük mücadelesinin liselerdeki temsilcisi Sosyalist Liseliler, dergisinin 26. sayısı ‘’Üzülmeyecek, Yakınmayacak, Gitmeyeceğiz! Yeni Bir Ülke Mücadelesini Yükselteceğiz!’’ başlığıyla dijital olarak yayımlandı.

Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 26. sayısı çıktı!

Eşitlik ve özgürlük mücadelesinin liselerdeki temsilcisi Sosyalist Liseliler, dergisinin 26. Sayısını dijital olarak yayımladı.

‘’Üzülmeyecek, Yakınmayacak, Gitmeyeceğiz! Yeni Bir Ülke Mücadelesini Yükselteceğiz!’’ başlığıyla yayımlanan 26. sayıda Sosyalist Liseliler, liseli gençliğin sesi olmaya devam ediyor. Gençliğin gelecek kaygısıyla, eşitsiz olan eğitim ve sınav sistemiyle karşı karşıya kaldığı bugünlerde liselerden yükselen “yeni ülke” sesi ise memleket açısından umudu ortaya koyuyor.

Sosyalist Liseliler Dergisi 26. sayısının içeriği şu şekilde:

 ‘Memleket’ bölümünde AKP’nin ülkemizde yarattığı tahribatın altı çizilerek akademiye ve ülkemize etkileri, yeni anayasa tartışmaları ve AKP’nin gerici, işbirlikçi ve sömürü politikaları ele alınıyor.

‘Eğitim’ bölümünde liseli gençlik laik, eşit ve parasız eğitim talebini dile getiriyor, nasıl bir eğitim sorusuna yanıt veriliyor.

‘Kızıl- Kara’ bölümünde eşitsizliklerin düzeni kapitalizm ve eşitlikçi bir düzen olan sosyalizmin bilim, teknoloji alanlarına yaklaşımları ele alınıyor.

‘Tarihten İzler’ bölümünde ‘’Vedat Demircioğlu’nu Unutmadık’’ başlığı altında gençliğin emperyalizme ve sermayeye karşı mücadelesinin memleketle olan bağının koparılmadan anlatıldığını okuyoruz.

‘Anlatıyoruz’ bölümündeyse 8 Mart ve emekçi kadınların mücadelesinin hangi zeminde verildiği anlatılıyor.

‘Kültür- Sanat’ bölümündeyse popüler kültürün özellikle günümüzde çok popüler bir platform olan Netflix’in gençliğe aşıladığı kültür anlatılıyor.

‘Sizden Gelenler’ bölümündeyse sınıflar, üretim ilişkileri ve tarihsel materyalizmin çerçevesi çiziliyor.

Derginin arka kapağındaysa geçtiğimiz günlerde 138. ölüm yıl dönümü olan Karl Marks’ın bir posteri bulunuyor.

Dergiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/xY7k7akf42OcWw

Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak ve bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, 05322010616 no’lu telefonla irtibata geçebilirsiniz.

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1371807708467376133?s=20