Linkedln'den milyonlarca kullanıcının kişisel verileri çalındı

Sızdırılan veriler arasında Linkedln kimlikleri, tam isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları gibi bilgiler alıyor.

Linkedln'den milyonlarca kullanıcının kişisel verileri çalındı

Geçtiğimiz hafta Facebook’tan sızan kullanıcı verilerinin internette satışa sunulmasından sonra iş sitelesi olan Linkedin’de büyük bir sızma gerçekleşti ve 500 milyon kullanıcının bilgileri çalındı.  Cybernews’un araştırmacıları, 500 milyon Linkedin profilinden alındığı iddia edilen verileri içeren bir arşiv, popüler bir hacker forumunda satışa sunulduğunu duyurdu.

MKBNews’te yer alan habere göre; veritabanındaki bilgileri ‘darkweb’ olarak adlandırılan alanlarda satışa çıkaran hackerlar, minimum 4 basamaklı (dolar bazında) bir rakam istiyor.

Bilgilerin doğruluğunu kanıtlamak için bir miktar para ödeyerek kullanıcı bilgilerini satın alan MKBNews, yapılan eşleştirmelerin doğru sonuç verdiğini açıkladı.

Sızdırılan bilgiler arasında Linkedin kimlikleri, tam isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyet, bağlantılar ve sosyal medya bağlantıları yer alıyor. Sızan bilgiler arasında kredi kartı bilgileri yok. Dolandırıcılık için kullanılabilecek kritik bilgiler güvenliğini korumaya devam ediyor ancak kullanıcılar yine de büyük tehlike altında.

Linkedin kendisini 750 milyon kullanıcıya sahip bir platform olarak tanımlıyor. Şu ana kadar şirketten sızmayla ilgili bir açıklama yapılmadı.