Libya UMH İçişleri Bakanı Başağa: Türkiye destekli büyük bir operasyona hazırlanıyoruz

Başağa, "Joe Biden'ın seçim zaferi ile umutlarımız büyük ölçüde yükseldi. Yeni yönetimin Libya'nın istikrarı ve uzlaşmasında büyük rolü olmasını umuyoruz." dedi.

Libya UMH İçişleri Bakanı Başağa: Türkiye destekli büyük bir operasyona hazırlanıyoruz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, AP’ye telefonla verdiği röportajda, ülkenin batısındaki militanlara ve insan kaçakçılarına yönelik Türkiye destekli büyük bir operasyon yapmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Libya’da savaş sonrası istikrar için Biden yönetiminden umutlu olduklarını belirten Başağa, bu operasyona ABD’nin de destek vermesi çağrısı yaptı.

Başağa, ülkedeki yabancı kuvvetlerin çekilmesinin kademeli olacağını kaydetti. AP “Türkiye ve Rusya’nın Libya’da milyarlarca dolarlık kontratlarla ilgilendiğini” yazarken Başağa, “Libya’nın Rusya’ya, paralı askerler ayrılırsa iş konuşmaya hazır olduğunu ilettiğini” hatırlattı.

“BİDEN İLE UMUTLARIMIZ ARTTI”

BM’nin de desteklediği yönetimin güçlü isimleri arasında gösterilen ve gelecekte Libya’nın başbakanı olacağı konuşulan Başağa, “Joe Biden’ın seçim zaferi ile umutlarımız büyük ölçüde yükseldi. Yeni yönetimin Libya’nın istikrarı ve uzlaşmasında büyük rolü olmasını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin batıda yapılacak operasyonu destekleyeceğini umduklarını belirten Başağa, “Türkiye zaten destek sözü verdi. ABD’nin Libya’ya sızan terörist unsurları bitirmemize yardımcı olacağını umuyoruz.” diye konuştu.

Başağa, savaşan tarafları arasındaki barış müzakerelerinin ardından kurulacak bir birlik hükümetinde başbakan rolünü üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.