'Laz inadı virüs yayıyor' demişti: AKP'nin Ordu'daki tıklım tıklım kongresine katılmış

Karadeniz’de sosyal mesafe kuralına uyulmadığı için vakalarda artış yaşandığını belirterek, “Karadenizlilerin Laz inadı tuttu. Cezasını hep birlikte çekeceğiz” diyen Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enginyurt AKP kongresine katılmış.

'Laz inadı virüs yayıyor' demişti: AKP'nin Ordu'daki tıklım tıklım kongresine katılmış

Ordu’da artan koronavirüs vakaları için “Karadenizlilerin Laz inadı tuttu. Laz inadının cezasını hep birlikte çekeceğiz” diyen Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt bölge halkının toplu alanlarda bulunmasının, sosyal mesafe kurallarına uymamasının virüsün yayılmasında etken olduğunu vurgulamıştı. Enginyurt’un bu sözlerden iki gün önce AKP’nin kongresine katıldığı ortaya çıktı.

SAVUNMASI…

Ordulular, virüsün ilde zirveye çıktığı bir dönemde yüzlerce kişinin bulunduğu AKP kongresine katılan Enginyurt’a, “Bunları söyleyenin kongrede ne işi var?” diyerek tepki gösterdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Enginyurt ise kendini şu sözlerle savundu:

“1 senedir kongreler ertelendi. Nasıl esnaf kan ağlıyorsa, demokrasimizin de kan ağlamaması adına kongreler düzenlenmiştir.”

AKP KONGRELERİNİN YAPILDIĞI ŞEHİRLER İLK 5’TE

Sağlık Bakanlığı’nın en son açıkladığı ‘illere göre koronavirüs vaka sayısı’ tablosunda Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5 sırada yer aldı.