Laiklik karşıtı öğretim üyesinden Atatürk karşıtı paylaşım

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp, Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, Atatürk karşıtı ifadelerin yer aldığı bir şiiri paylaştı.

Laiklik karşıtı öğretim üyesinden Atatürk karşıtı paylaşım

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 83’üncü yıl dönümünde, sosyal medya hesabından Atatürk karşıtı ifadelerin yer aldığı bir şiiri paylaştı.

İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde çalışan Dr. Hüseyin Gökalp’in Twitter hesabından paylaştığı görselde, Mehmet Akif İnan’ın “Doğ ey güneş erit taştan adamı ve kurut taşları diken elleri” dizilerini duvara yazan bir kişi görülüyor. Gökalp okunmama ihtimaline karşı, bu dizilere ayrıca görselin üzerindeki metin kısmında da yer veriyor.

Selçuk Üniversitesi’nden ve Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İLK PAYLAŞIMI DEĞİL

Öte yandan Gökalp’in, Twitter hesabından geçmişte çok sayıda Atatürk, laiklik, Cumhuriyet ve Gezi eylemlerine karşı tepkisel paylaşımlar yaptığı da göze çarptı.

Gökalp, 2017 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kişiler laik olmaz, ancak devletler laik olabilir” şeklindeki sözünü de paylaşmış.

Atatürk milliyetçisi olarak yetişen kesimleri de hedef alan Gökalp, 2019 yılında yaptığı bir başka paylaşımda ise “Atatürk Milliyetçisi olarak yetişen standart nesil bencil, alkolik, cinsiyetçi ve etik çizgileri belirsiz. Çünkü iyi kötü bir dünya görüşleri yok” diyor.

Gökalp aynı şekilde sekülerizmin de vicdan, merhamet ve ‘helal-haram’ gibi kavramları yok ettiğini savunuyor.

Gezi eylemleri sırasında attığı bir tweette ise Gökalp, Gezi eylemcileri arasında ajanların olduğunu öne sürerek, Topçu Kışlası’nın yapılmamasını ve AKM’nin yıkılmamasını AKP seçmenine ‘büyük saygısızlık’ olacağını savunuyor.