Laikliği hatırlayan Orhan Pamuk CHP'ye kızdı

Laikliği hatırlayan Orhan Pamuk, "Ayasofya Atatürkçü laikliğin simgelerinden biriydi. Camiye çevrildiğinde CHP'nin sessiz kalmalarını anlayamıyorum." dedi.

Laikliği hatırlayan Orhan Pamuk CHP'ye kızdı

Liberal ‘yazar’ Orhan Pamuk, T24’e verdiği röportajda, Ayasofya’nın ibadete açılmasını değerlendirerek, CHP’ye kızdı. Pamuk röportajda konuyla ilgili “Ayasofya Atatürkçü laikliğin simgelerinden biriydi. Camiye çevrildiğinde CHP’nin sessiz kalmalarını anlayamıyorum. Yüzde 55 aldığınız şehirde bunu yapmamalısınız.” dedi.

GEÇMİŞTE NELER DİYORDU?

Orhan Pamuk, geçmişte AKP iktidarı dönemindeki bir çok siyasi operasyonu ve gericiliğin adım adım güç kazanmasını selamlamasıyla hatırlanıyor.

Orhan Pamuk, 2011 yılında bir TV’de verdiği röportajda, Türkiye’de laikliğin gerilediği yönündeki görüşlerle ilgili ne düşündüğüne ilişkin “Laikliğin korunması konusunda kaygılar var, ama bence ülke daha dindar bir hale gelmiyor. Bundan 10-20 yıl önce sokakta içki içen insanlar göremezdiniz” ifadelerini kullanmıştı.

Pamuk, Ergenekon davaları için de “Bu davaları ciddiye alıyorum. Darbe girişimlerine dair gazetelerde okuduklarımı ikna edici buluyorum ve Türk halkının da buna ikna olduğunu düşünüyorum. Hakimlerin, darbe girişimi iddialarını araştırmasını olumlu buluyorum” yorumu yapmıştı.