KYK Yurt yerleştirme sonuçları açıklandı: Binlerce öğrenci yedekte kaldı!

KYK yurt yerleştirme sonuçları bugün açıklanırken birçok öğrencinin yedek sıralamasını sosyal medyadan paylaşması ise durumu gözler önüne serdi.

KYK Yurt yerleştirme sonuçları açıklandı: Binlerce öğrenci yedekte kaldı!
HABER MERKEZİ

Konut kiralarında ve özel yurt fiyatlarında rekor artışlar gerçekleşirken KYK Yurt yerleştirme sonuçları açıklandı Birçok öğrencinin yedek sıralamasını sosyal medyadan paylaşması ise durumu gözler önüne serdi.

Devlet yurtlarının yetersizliği, yüz yüze eğitime geçişte planlı bir adım atılmaması öğrenci gençliği mağdur etmeye devam ediyor. Bununla birlikte yüz yüze eğitim ilanından sonra ev fiyatlarında yaşanan artışlar da gençliği özel yurtlara ya da gerici tarikat ve cemaatlere ait yurtlara mahkûm ediyor.

KYK yurdu fiyatlarına ise zam yapılacağı haberleri de önümüzdeki süreçte gençliğin ekonomik açıdan daha fazla zorlanacağına işaret ediyor.

TARİKAT CEMAAT YURTLARINA TERK EDİLEN GENÇLİK

Türkiye’de derneklere ait 2701, vakıflara ait 454 yurt bulunuyor. Bu yurtların önemli bir kısmı yükseköğretim düzeyinde hizmet sağlıyor. Bunun yanı sıra yükseköğretim düzeyinde 793 resmi yurt bulunuyor.

Devlet yurtları yalnızca gençliğin %18.5’ine hizmet verebiliyor. Tarikat ve cemaatlere ait yurtlar ise öğrenci başına devletten 750-1000 TL arası ödenek alıyor.

AKP iktidarı gerici tarikat ve vakıflara bir taraftan para akıtırken, diğer taraftan devlet yurdu yetersizliği ve pahalılık, gençliği gerici zihniyetin eline itiyor.