Öğrenciler AKP iktidarına tepkili

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı KYK Yurtları, emekçiler için hayatın bu kadar pahalı hale geldiği bu düzende öğrenciler için önemli bir başvuru noktası. Yurtlara alınmayan öğrencilerden Eylül ayı ücretlerinin istenmesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Manifesto olarak yurtlarda kalan öğrencilere ulaştık.

Öğrenciler AKP iktidarına tepkili

KYK yurdu kayıtlı öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın son aldığı karar ile akademik takvimlerindeki eğitim başlangıçlarından en erken 1 gün öncesinde gelebilecekleri duyurulmuştu. 12 Eylül tarihli yurt açılışı duyurusundan sonra yurtlara gelmek için hazırlanan öğrencilerin son anda karar değişikliği ile yurda alınmayacakları öğrenildi. Kararın ardından yurda giremeyen öğrencilerden ise Eylül ayı yurt ücretleri talep edildi. Son anda yapılmış olan karar değişikliğinden mağdur olan öğrenciler biletlerini iptal etmek zorunda kaldılar.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Yurda gelip kapıda kaldıkları için mağduriyet yaşayan öğrenciler ise barınamadıkları bu süreçte yurt ücretlerinin talep edilmesine tepki gösterdiler.

Manifesto‘nun ulaştığı Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrenci bütün bunlarla birlikte yurt ücretlerine zam yapılacağı noktasında haberler olduğunu, yurtlarda kalan öğrenciler açısından mağduriyetlerin devam edeceğini ifade etti.

“KEK DİYENLER…“

“Öğrencilerin yurda alınmamasına rağmen ücretlerin ödenmesine zorunlu bırakılması her şeye para gözüyle yaklaşan bir zihniyetin ürünüdür. Bizlerin ve ailelerimizin ne yaşadıkları, nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldığımız ise göz ardı ediliyor. Çünkü bu düzen ve iktidar, gençliğin sorunlarıyla gerçek anlamda ilgilenmiyor. Seçim dönemi gençliğe bedava kek ve internet vaadi verenlerden beklediğimiz yurt uygulaması da buydu.” diyen öğrenci yurt zamları olursa sessiz kalmayacaklarını da ifade etti.

Öğrencilerden istenen Eylül ayına yönelik ödeme: