Kuryeyi alıkoyup işkence yapan holding patronu İpek Hattat hakkında hapis istemi

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, patron İpek Hattat hakkında 5 ayrı suçtan 12 yıldan 32 yıla kadar hapsini talep etti.

Kuryeyi alıkoyup işkence yapan holding patronu İpek Hattat hakkında hapis istemi

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, tabletini tamir edilemediği gerekçesiyle evinde bir kuryeyi saatlerce alıkoyduğu iddia edilen İpek Hattat hakkında 5 ayrı suçtan 12 yıldan 32 yıla kadar hapsini talep etti. Diğer şüpheliler İpek Hattat’ın arkadaşı Hüseyin Sami Yüzer ve şoförü Veysel Güven hakkında ise 2 suçtan ayrı ayrı 11’er yıldan 25’er yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli İpek Hattat’ın internet üzerinden tabletini tamir ettirmek için bir telefon ve tablet tamir servisiyle anlaşarak 22 Şubat’ta tabletini şoförüyle söz konusu işyerine yolladığı anlatıldı. Tamiratı yapılan tabletin şoföre teslim edildiği ancak İpek Hattat’ın tam yapılmadığı, orta tuşunun da çalışmadığını söyleyerek tabletin adresinden alınmasını istediği, bunun üzerine kurye Renas Demirbaş, 25 Şubat’ta İpek Hattat’ın ikametine gönderildiği anlatıldı.

İpek Hattat’ın ifadesinde, kuryenin patronu ile konuştuğunu patronun kendisine hakaret ve tehdit ettiğini, telefonu o sinirle yere düşürdüğünü, kuryeyi zorla alıkoymadığını, sadece şoförü gelene kadar beklemesini istediğini, polisi aradığını ve polisin gelmesini beklediğini söylediği, alkollü olmadığını belirterek suçlamayı reddetti. Diğer şüpheliler Hüseyin Sami Yüzer ve şoför Veysel Güven’in suçlamaları reddettiği, ancak şüphelilerin iştirak halinde hareket ettikleri, müştekiyi yaklaşık 2 saat rızası dışında ikamette tutarak hürriyetinden yoksun bıraktıkları ve zorla cep telefonu aldıkları anlatıldı.

İddianamede şüpheli İpek Hattat’ın, “Konutta birden fazla kişi ile yağma”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Mala zarar verme”, “Hakaret” ve “Tehdit” suçlarından 12 yıldan 32 yıla kadar hapsi istenirken, diğer şüpheliler Hüseyin Sami Yüzer ve Veysel Güven için ise “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Konutta birden fazla kişi ile yağma” suçlarından ayrı ayrı 11’er yıldan 25’er yıla kadar hapisleri istendi.

İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.