Kurum'dan inciler: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 seçimlerine ilişkin konuşurken "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden, yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız" ifadesini kullandı.

Kurum'dan inciler: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası bir erken seçim veya 2023 seçimlerinde yeniden adaylığının yasallığı tartışma konusuyken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan akıl ve hukuk sınırı içerisinde olmayan bir çıkış geldi.

Bir dizi ziyaret kapsamında geldiği Konya’da Seydişehir Seydi Şifa Termal Tesileri’nin açılışına katılan Kurum, buradaki konuşmasında seçimlere işaret edip destek isterken “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023’te yeniden, yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

Kurum’un konuşmasında o sözlerin yer aldığı bölüm şöyle:

“Konya’mız davaya sadakatin, vefanın beldesidir. Konya, liderine her zaman vefa göstermiştir, göstermeye de devam edecektir. Hamdolsun Seydişehirli kardeşlerimiz de 14 Ağustos 2001’de çıktığımız bu kutlu davamızda her zaman bizlerin yanında oldu. 2023’e yaklaştığımız bu dönemde Cumhur İttifakı olarak gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahalle mahalle, sokak sokak gezecek, çalmadık hiçbir kapı bırakmayacağız. 20 yılda bu ülkeyi baştan aşağı değiştiren, geleceğe taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023’te yeniden, yeni bir 20 yıl için Cumhurbaşkanı yapacağız.”