Kurtulmuş'tan 'düzeltme': Devletin raporlarını kabul etmek zorundayız

TÜİK'le ilgili eleştirilere "masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?" diye yanıt veren AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş'tan 'düzeltme': Devletin raporlarını kabul etmek zorundayız

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’le ilgili eleştirilerine yanıt verirken içki içenleri hedef aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ konulu söyleşide konuşan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’na seslenirken “Merkez Bankası’na güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumu’na güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” dedi.

Kurtulmuş, sözlerinin tepkiye neden olması üzerine AKP Trabzon İl Başkanlığı tarafından kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda yeni bir açıklama yaptı. Kendisiyle ilgili “algı operasyonu” yapıldığını öne süren Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Mesele şu, bir arkadaş TÜİK’in rakamlarıyla ilgili bir soru sordu. Ben de şunu söyledim, ‘Herhangi bir konuda bir rapor yayınlandığında ya da bir rapor açıklandığında biz devletin kurumlarını, devletin raporlarını ciddiye almak zorundayız, ciddiyetle bunları kabul etmek zorundayız. Yoksa herhangi bir sorumluluğu olmayan kişilerin bir köşede konuşarak, içki masasında bir takım görüşleri gündeme getirmesi resmi olarak bizi bağlamaz.’ Söylediğim şey budur. Hiç kimsenin içtiği içkiyle ilgili bir problem ortaya koymak için bunu söylemiyorum. Herhangi bir şekilde bir kimseyi kastetmedim, herhangi bir şekilde kimsenin hayat tarzını da kastetmedim. Beni bilenler, siyasetteki üslubumu bilenler bizim Türkiye’deki bu toplayıcı, kuşatıcı, birleştirici bir siyaset tarzını benimsediğimizi bilenler, zaten böyle olmadığını bilir.”