'Kulis bilgisi' diyerek duyurdu: AKP'li ve MHP’li bazı üyeler İBB Meclisi'nden çekiliyor

Gazeteci yazar Mustafa Balbay, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde büyük ölçüde AKP’li ve MHP’li üyelerden bazılarının çekilebileceği, bazılarının bağımsız kalabileceği yönünde çok ciddi duyumlar alıyorum" dedi.

'Kulis bilgisi' diyerek duyurdu: AKP'li ve MHP’li bazı üyeler İBB Meclisi'nden çekiliyor

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Mustafa Balbay, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen TV5’te konuk olduğu programda ilginç iddialarda bulundu.

“Konuşmadan Olmaz” programında konuşan Balbay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de büyük ölçüde AKP’li ve MHP’li üyelerden bazılarının çekilebileceği, bazılarının bağımsız kalabileceği yönünde çok ciddi duyumlar alıyorum” iddiasında bulundu.

Balbay, AKP içinde yaşandığına dair aldığını belirttiği bilgileri şu ifadelerle anlattı:

*”Bir kulis bilgisi olarak paylaşayım: Fakıbaba’yı gözden çıkardıklarını görüyorum. “Fakıbaba gidebilir, ona yapacağımız fazla bir şey kalmadı” gibi bir hava içinde olduklarını görüyorum, ama parti içinden yine bir kulis bilgisi olarak bunu paylaşmak isterim: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de büyük ölçüde AKP’li ve MHP’li üyelerden bazılarının çekilebileceği, bazılarının bağımsız kalabileceği yönünde çok ciddi duyumlar alıyorum.”

*“Sanıyorum, önümüzdeki dönem bu konuları da çok konuşacağız. Sayın Lütfi Elvan’ın da AK Parti’den ruhen koptuğu; ama Erdoğan’ın, Elvan’ın bir yere gitmemesi için de olağanüstü çaba harcadığı ve AK Parti periferinde tutmak için bir anlamda her şeyi yaptığını da söyleyebiliriz.”