Küba'nın yerli aşı üretimi ve aşılama başarısı: Yüz yüze eğitime geçildi

9 aylık çevrim içi eğitim döneminin ardından kitlesel aşılama kampanyası sayesinde 4 Ekim Pazartesi günü Kübalı öğrenciler yüz yüze eğitime geçti. İlk adım olarak 16-18 yaş arası 85 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı. Ayrıca Küba'da yerli aşılar Soberana ve Abdala'dan en az tek doz aşılanmış kişi oranı nüfusun yüzde 82'sine ulaştı. Küba aşılamada Latin Amerika birincisi durumunda.

Küba'nın yerli aşı üretimi ve aşılama başarısı: Yüz yüze eğitime geçildi
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küba’da, kitlesel aşılama kampanyası ve yerli üretim aşılar sayesinde 16-18 yaş arasındaki öğrenciler 9 aylık çevrim içi eğitimden sonra yüz yüze eğitime başladı. Küba, aşılama oranında yüzde 82 ile Latin Amerika’da zirveye çıkmış durumda. Ayrıca 18 yaş altına yönelik aşılama yapılması konusunda da dünyaya örnek oluyor.

85 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİME DÖNDÜ

84.500 Kübalı öğrenci okullarına geri dönerken maske, hijyen ve mesafe kuralı gibi Kovid-19 pandemisine yönelik önlemler devam edecek. Pandeminin güncel seyrinden ötürü Pinar del Rio, Sanci Spiritus, Camagüey ve Las Tunas’ta yüz yüze eğitime geçilmedi. Küba’da kitlesel aşılama sonrası 8 eyalette kısıtlamalar ise azaltıldı.

KÜBA HALKININ EN AZ YÜZDE 82’Sİ BİR DOZ AŞILI

Küba, 2 yaştan 18 yaşa kadar çocukların kitlesel aşılama kampanyasına girişirken Küba halkının yüzde 82’si, yerli aşılardan Abdala ve Soberana aşılarından birinden en az bir doz olmuş durumda. Bu oran ile Küba Latin Amerika ülkeleri arasında birinci sırada.