Küba, Karayipler'i sarsan tropikal Elsa fırtınası sonrası toparlanmaya başlıyor

Hızı 100 km'yi bulan ve şiddetli yağışa sebep olan Elsa fırtınası Karayipler'de yıkıcı etkilerde bulurken Küba üzerinden geçerek Florida'ya ulaşması bekleniyor. Küba'nın zamanında aldığı önlemler sayesinde can kaybı yaşanmazken Küba devlet başkanı Miguel Diaz-Canel ülkesinin bu tip felaketlerden önce önlem aldığını belirtti.

Küba, Karayipler'i sarsan tropikal Elsa fırtınası sonrası toparlanmaya başlıyor
HABER MERKEZİ

Karayipler’de yıkıcı etkide bulunan ve saatte 100 km’yi bulan Elsa fırtınası Küba’dan ABD eyaleti Florida’ya doğru ilerliyor. Küba’da  en az 100 bin insanın tahliyesi ile can kaybı önlenirken yetkililer hasarın tarım bölgelerinde özellikle Granma ilinde yoğunlaştığını ifade ediyorlar. Küba, fırtına sonrası hızlıca toparlanmaya başladı.

Küba Komünist Partisi resmi yayın organı Granma English’in aktardığına göre, Küba’da can kaybı yaşanmazken Küba Meteoroloji Enstitüsü’nün uyarları ile bu önemlerin alındığı pandemiyle mücadele eden Küba’nın önemli bir sınav verdiği ifade edildi.

Ulusal Savunma Konseyi ve Küba hükümetinin Kovid-19 ile Mücadele Ekibi’nin ortak toplantısında konuşan Küba Komünist Partisi Genel Sekreteri ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Küba’nın ‘’ felaketler yaşanmadan önce önlem aldığı’’’nın altını çizdi ve ‘’Disiplin bu tip krizleri en ufak hasarla atlatmanın yegane şartı’’ dedi. Ayrıca Diaz-Canel, Küba Meteoroloji Ensititüsü’ne teşekkkür ederken enstitünün profesyonel çalışmalarını taktir ettiğini belirtti.


Elsa fırtınasının sebep olduğu şiddetli yağış sebebiyle Dominik Cumhuriyeti’nde duvar çökmesi meydana geldi, en az 2 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar fırtınanın Küba’dan geçerek Florida’ya doğru ilerlediğini belirtiyorlar. Elsa fırtınası Atlantik Kasırga sezonun ilk fırtınası. 2021 Atlantik kasırga sezonu 1 Haziran – 30 Kasım tarihleri ​​arasındadır. Sezonun kapsadığı alanlar Atlantik Okyanusu, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi’dir.