Küba çocukları aşılamaya başladı

Ülkenin kendi ürettiği Covid-19 aşıları, iki ila 18 yaşındaki çocuklara uygulanacak

Küba çocukları aşılamaya başladı

Küba, Delta varyantıyla etkisini yeniden artıran Covid-19 pandemisinde yüz yüze eğitime geçebilmek için çocukları aşılayacak.

Hükümet yetkililerinin cuma günü başlattığı ulusal kampanyada iki ila 18 yaşındaki çocukların aşılanması öngörülüyor.

Buna göre öncelikle 12 yaş ve üzerindeki çocuklar, Küba’nın kendi ürettiği Abdala ve Soberana aşılarından birini olacak.

Ülkede okullar Mart 2020’den bu yana koronavirüs salgını nedeniyle kapatılmış, öğrenciler dersleri televizyondan takip etmeye başlamıştı.

Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim döneminde de söz konusu gruptaki tüm çocuklar aşı olana kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Başkent Havana’daki Saul Delgado Lisesi öğrencisi Laura Lantigua, üç dozluk aşıyı yaptıran ilk çocuklardan biri oldu.

“Hep aşı yaptırmak istemiştim” diyen 17 yaşındaki öğrenci, aşıyı yapmadan önce doktorların kan basıncını ve ateşini ölçtüğünü, daha sonra da yan etki görülmesi ihtimaline karşı kendisini bir saat gözetim altında tuttuğunu söyledi.

Delta varyantı ülkede pandeminin seyrini ciddi şekilde etkiledi. Salgının başından beri kaydedilen yaklaşık 5 bin 500 can kaybının neredeyse yarısı, varyantın etkilerinin arttığı ağustosta yaşandı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre ülkedeki vaka sayısı son 24 saatte 6 bin 927 artışla 672 bin 599’a çıkarken, 634 bin 872 kişi de iyileşti.